“Kurdi puštaju zatvorenike iz ISIS-a da bismo se mi uključili… Dobar sam sa svima koji žele da zaštite Kurde – Rusi, Kinezi ili Napoleon Bonaparta… “: Trampov niz tvitova o Siriji

1
Foto Profimedia

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp na Tviteru je napisao da će uskoro potpisati uredbu kojom se uvode sankcije bivšim i aktuelnim turskim zvaničnicima, stopiraju pregovori sa Ankarom o trgovinskom sporazumu vrednom 100 milijardi dolara i povećavaju tarife na čelik do 50 odsto.

U pisanoj izjavi, američki predsednik je obećao da će brzo uništiti turski ekonomiju ako ta zemlja “nastavi opasnim i destruktivnim putem”.

Tramp je objavio i da će oko 1000 američkih vojnika, čije je povlačenje iz Sirije naredio, ostati u području Bliskog istoka.

Međutim, on je imao i nekoliko zanimljivih objava o aktivnostima američkih saveznika Kurda.

“Možda oni namerno puštaju zatvorenike iz ISIS-a kako bismo se mi opet aktivno uključili. Velike sankcije prete Turskoj, ali da li neko zaista misli da ćemo mi da zaratimo sa članicom NATO alijanse”, napisao je Tramp.

Nešto kasnije, objasnio je i zbog čega je povukao vojsku sa severa Sirije.

“Kada smo porazili ISIS povukli smo se odatle i pustili Asada da se bori za svoju teritoriju protiv Turske. Zašto bismo mi ratovali da štitimo svog neprijatelja. Dobar sam sa svima koji žele da zaštite Kurde – sa Rusima, Kinezima, Napoleonom Bonapartom. Mi smo 7.000 miljada udaljeni…”, napisao je Tramp.

1 KOMENTAR

  1. Naravno ako je neko članica NATO onda joj je sve dozvoljeno…nema rata bez NATA kad već nema Jasera Arafata…što bi rekao dr.Nele Karajlić.No,daj Bože da se nama vrati naš “Hase” tj.Tito pa da j… mater svima po redu i Turcima i Amerima i ostalim lopovima.

Comments are closed.