Kukoč se prisetio aplauza beogradske publike 1991. godine: “Jedan od najlepših trenutaka…”

0

Bio je 28. april 1991. godine.

U beogradskoj Hali sportova na Novom Beogradu jedan tim u žutim dresovima, tada sa imenom POP 84, najbolji tim u Evropi tih godina, igrao je protiv domaćina u crno-belom.

Partizanova publika, jedna od “najkošarkaškijih” u Evropi, imala je priliku da poslednji put uživo, protiv svog tima, gleda jednog od najboljih evropskih igrača svog vremena.

Svako njegovo zakucavanje ispraćeno je aplauzom. A onda je došao kraj, poslednji njegov trenutak na beogradskim parketima…

Toni Kukoč je četiri minuta pre kraja zamenjen, a aplauz je trajao i trajao.

”Bila je to poslednja utakmica finala plej-ofa prvenstva Jugoslavije koje smo igrali protiv Partizana. Par minuta pre kraja vodili smo dvadesetak razlike i trener Željko Pavličević me izvadio iz igre. Bio je to jedan od najposebnijih trenutaka u mojoj karijeri. Beogradska publika se na neki način oprostila od mene i od moje košarke”, rekao je Toni Kukoč tokom intervjua za Sport klub.

Legendarni sportski komentator Dragan Nikitović, koji je prenosio tu utakmicu za RTB, rekao je tada: ”Čitava dvorana dugim, dugim, srdačnim aplauzima oprašta se od ovog asa i mađioničara kome je ovo poslednja utakmica u našem prvenstvu.”