Kruševačka skupština zasedala pod maskama i sa rukavicama: Odbornici stariji od 65 nisu prisustvovali…

0
Foto: Profimedia

Odbornici Skupštine Grada Kruševca usvojili su na današnjem zasedanju za pola sata četrdesetak odluka, a njih 40, od ukupno 70, u sali je sedelo raštrkano, sa maskama na licu i sa rukavicama. 

Među danas prisutnim odbornicima nije bilo starijih od 65 godina, u skladu sa odlukom Vlade o zabrani kretanja za tu populaciju zbog epidemije koronavirusa.

Kruševačka Skupština je odlučila da koncesiju za obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou u Rasinskom okrugu dobije Apotekarska ustanova “Dr Max”.

Prema podacima navedenim u obrazloženju odluke ta ustanova je ponudila 1,9 miliona evra na ime koncesione naknade, te godišnju koncesionu naknadu od 80 hiljada evra, što su iznosi bez PDV-a.

Prema ranijim informacijama, javnim pozivom bilo je predviđeno da ponuda za koncesionu naknadu ne može da bude niža od milion evra, a za godišnju koncesionu naknadu ne može da bude niža od 35 hiljada evra.

Koncesija podrazumeva da privatni partner u 27 objekata “Apoteke”, na području Rasinskog okruga, u narednih 15 godina obavlja farmaceutsku delatnost.

Usvojeno je i desetak tačaka koje su na dnevni red ubačene kao hitne, a među njima je i Predlog odluke o međuopštinskom sporazumu o upravljanju i održavanju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštinama Brus i Blace te odluka o izradi Plana detaljne regulacije deponije Srnje, lokaciji na kojoj će se praviti regionalna deponija za Kruševac i još pet opština.

Sa dnevnog reda su skinute tačke o finansijskim izveštajima lokalnih javnih preduzeća i ustanova.

U kratkom obraćanju gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović je odbornicima i građanima kazala da se današnjim usvajanjem odluka želi da omogući nastavak nesmetanog rada nakon završetka vanrednog stanja. Građanima je poručila da budu odgovorni prema sebi i prema drugima te da nema razloga za paniku, ali da ima za ozbiljnost i odgovornost.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus