Krizni štab zaseda u petak u 08.00: „Razmotrićemo uvođenje novih mera ili revidiranje postojećih…“

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone na kojoj se očekuje donošenje novih mera biće održana u petak ujutro u 08.00, prenosi Blic.

Kako prenosi Blic, na ovoj sednici „bi se mogle doneti odluke kojima će se ublažiti pojedine dosadašnje mere. Prvenstveno, one koje se odnose na radno vreme radnji, ali i lokala uslužne delatnosti, poput fizerskih salona“.

Podsetmo, upravo u petak, 18. decembra, ističe jedna mera koja je produžena na sednici Kriznog štaba u ponedeljak, a to je da svi ugostiteljski i većina trgovinskih objekata radi do 17 časova, a da vikendom ne rade.

Kako je tada najavila dr Darija Kisić Tepavčević, članica ovog štaba, naknadno će se odlučiviti šta će dalje biti sa merama.

„Sve restriktivne mere koje su važile do sada biće na snazi do petka, 18. decembra, a nakon toga ćemo se ponovo sastati i sagledati da li ćemo uvoditi dodatne mere ili promeniti postojeće“, rekla je u ponedeljak dr Kisić Tepavčević.

Da bi nove mere mogle da idu u prvacu popuštanja, juče je najavila i premijerka Ana Brnabić.

Ona je izjavila da je lično potpuno protiv zabrane kretanja i zatvaranja prodavnica i zanatskih radnji vikendom, „jer ti građani moraju da zarađuju i hrane svoju decu“.

Brnabić je navela da će zabrana biti uvedena ukoliko bude neophodna, ali je istakla da veruje u odgovornost pojedinca.

„Ukoliko brojevi nastave da padaju, a to zavisi od svakoga od nas, mislim da ćemo moći bar vikendom do 14 časova, 15 časova da pustimo te ljude da rade“, izjavila je ona juče.

„Na Kriznom štabu juče sam pričala o tome da li treba da se sve zatvori i zabrani kretanje, ili da se neka mesta kojima nije tako veliki rizik od zaražavanja kao što su mali frizerski saloni gde frizer nosi masku i mušterija nosi masku da njih puštamo da judi rade jer oni moraju da prehrane svoje porodice“, dodala je premijerka juče.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500