Krizni štab se obratio Beograđanima: „Poslednji podaci upozoravaju…“

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Koronavirusom u Srbiji, prema poslednjem izveštaju Ministarstva zdravlja, zarazilo se još 107 osoba i još dve su preminule.

Najnoviji podaci upozoravaju da je veoma važno da građani Beograda maksimalno poštuju zaštitne mere, posebno kada je reč o nošenju maski u gradskom prevozu, u prodavnicama, tržnim centrima, u svakom zatvorenom prostoru, naveo je Krizni štab u apelu građanima glavnog grada.

Ovo su mere koje su dovele do povoljne epidemiološke situacije koja međutim može lako biti narušena, ukoliko popustimo sa njihovim poštovanjem, upozorio je Krizni štab.

Upravo zato, Krizni štab apeluje na sve građane Beograda da budu odgovorni, da se pridržavaju zaštitnih mera i da vode računa o sebi i drugima, jer svako opuštanje može dovesti do značajnog pogoršavanja epidemiološke situacije.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je juče da se epidemija koronavirusa u prestonici „malo razbuktava“, budući da su novi slučajevi zaraze razuđeni širom grada.

Posle jučarašnje sednice beogradskog Kriznog štaba, zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će tokom vikenda biti pojačana kontrola nad sprovođenjem protivepidemijskih mera, a posebno u javnom prevozu.

Beograd je, na poslednjoj konferenciji za medije Kriznog štaba, označen kao jedan od gradova u kojima dolazi do povećanja broja zaraženih. Od danas 107 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusa, više od polovine, tačnije 55 njih je iz glavnog grada.

1 KOMENTAR

  1. И ко сад зна да ли је ово истина, или још једна манипулација ?

Comments are closed.