Krizni štab odlučio: Nema policijskog časa, uvedene tri nove mere u Beogradu

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Premijerka Ana Brnabić izjavila je posle sednice Kriznog štaba da se donose tri nove mere na teritoriji grada Beograda, kao i da neće biti policijskog časa predstojećeg vikenda.

Brnabić je najavila, kao prvu meru, zabranu javnog okupljanja na otvorenim i u zatvorenim prostorima za više od 10 osoba. Kao drugu meru, ona je navela ograničenja broja ljudi u zatvorenim objektima poput prodavnica, ugostiteljskih objekata, apoteka i sl. A kao treću meru, premijerka je navela ograničenje radnog vremena objekata zatvorenog prostora koji će biti zatvoreni od 21 do 6 časova ujutru, a oni na otvorenom biće zatvoreni od 23 do 6 časova ujutru.

Dogovor je, kako je rekla, da se ne donose mere za celu Srbiju, već da se fokus pažnje usmeri na lokalne sredine koje su najugroženije i da se tamo gde postoji potreba, proglasi vanredna situacija i u skladu sa tim donose mere.

Brnabićeva je, odgovarajući na pitanje novinara, rekla da je predsednik Vučić bio u pravu kada je tražio policijski čas i da bi to dalo 100 odsto rezultate. Međutim, rekla je da je za to potrebno uvođenje vanrednog stanja.

Rekla je da u ovom trenutku ima više lokalnih samouprava koje nemaju problem sa brojevima nego onih koje imaju. Zato je rekla da su želeli da naprave međukorak ka vanrednom stanju. Istakla je da je moguće da to neće dati rezultate i da je to onda njena greška i njena odgovornost.

„Moramo da naučimo da radimo i živimo s ovim u kakvoj-takvoj normalnosti“, navela je premijerka, a preneo RTS.

1 KOMENTAR

Comments are closed.