“Krizni štab nam nije odgovorio…”: CRTA neće pratiti ponovljene izbore zbog pogoršane epidemiološke situacije

0
Fotografija: Beta (arhiva)

Posmatračka misija CRTA saopštila je da zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji neće sutra pratiti ponavljanje glasanja na 234 biračka mesta.

Iz te organizacije su podsetili da su juče pozvali Vladu Srbije, Krizni štab za suzbijanje epidemije koronavirusa i Republičku izbornu komisiju (RIK) da se “hitno i nedvosmisleno” izjasne o uslovima za održavanje ponovljenih izbora ali da odgovor institucija nisu dobili.

“Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju, kao i činjenicu da od nadležnih institucija nismo dobili nedvosmislenu potvrdu da je okruženje bezbedno za održavanje izbora, bili smo primorani da odustanemo od posmatranja”, stoji u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je CRTA planirala kao i prethodnih godina da posmatra izbore na 234 biračkih mesta, iako je kako je navedeno, mala verovatnoća da se na ponovljenim izborima promene preliminarni rezultati.

U Srbiji će sutra na 234 biračka mesta biti ponovljeno glasanje na parlamentarnim i lokalnim izborima, a pravo glasa na tim biračkim mestima ima 202.924 birača.

(Beta)