Krivokapić predložio razrešenje ministra zbog izjave o Srebrenici

2
Foto: Profimedia

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da je tražio ostavku od ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog izjave o Srebrenici, a pošto ministar nije promenio svoj stav, doneo je predlog o njegovom razrešenju.

Leposavić je ranije izjavio da će priznati genocid u Srebrenici „kada se to nedvosmisleno utvrdi“, te da je sud u Hagu, gde je suđeno za taj genocid, „izgubio svoj legitimitet“.

„Izjava je ostala na istom fonu i nisam sebi mogao dopustiti taj luksuz, nego sam reagovao u ime Vlade i rekao ono što je činjenica. Tražio sam ostavku Leposavića, jer smatram da je to najbolji način da ličnim činom pokažemo svoju odgovornost“, rekao je Krivokapić u vanrednom obraćanju medijima.

To sam uradio u petak, to sam uradio i danas želeći da zaštitim prvo integritet ove Vlade. Pošto je Leposavić ostao dosledan svom stavu doneo sam tešku odluku – predlog o razrešenju člana Vlade, u ovom slučaju ministra Leposavića, poručio je Krivokapić.

Premijer Crne Gore je istakao da je Leposavić čovek retke intligencije i izuzetnog poznavanja prava.

Da je to uradio ministar poljoprivrede, ja bih rekao uradio je iz neznanja. Ali, on je ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava. Za taj nivo kompetencije je nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje privatne stavove, predočio je Krivokapić.

Ničija biografija ne može biti opravdanje za bilo kakve aktivnosti. Samo dela svedoče o nama, poručio je Krivokapić.

2 KOMENTARA

  1. “Premijer Crne Gore je istakao da je Leposavić čovek retke intligencije i izuzetnog poznavanja prava.” Очигледно да му није место међу вама.

  2. Svaka čast gospodine Krivokapiću!
    Do kada će da se, pored časnih ljudi u vlasti, provlače bezočni i bezdušni radikali! Previšle zla su napravili na ovim prostorima i krajnje je vrijeme da im se kaže gdje im je mjesto!

Comments are closed.