Krivična prijava za bivšeg reprezentativca: Još jedna priča o porodičnom nasilju

1
Foto: Printskrin

Bivši košarkaš Milan Gurović priveden je u utorak nakon što je u stanu u Beogradu nasrnuo svoju suprugu i maloletnu ćerku (16), objavili su mediji. Protiv Gurovića je podneta krivična prijava za nasilje u porodici.

Kako pišu Večernje novosti, Gurović je dobio zabranu prilaska svojoj ženi i ćerki.

Kako su objavile Novosti, sve se dogodilo u utorak uveče, a prema njihovom izvoru intervenisali su i policija i hitna pomoć, posle čega je Gurović priveden. Nakon što je dao izjavu, pušten je na slobodu, uz zabranu prilaska, ali će biti krivično gonjen.

Mediji su prenosili i detalje, ističući nasilno i agresivno ponašanje bivšeg košarkaša koje je rezultiralo povredama njegove žene i ćerke. Novosti su objavile saznanja da su žena i ćerka “u podlivima i posekotinama”.

Gurović je u izjavi za Blic rekao da je došlo do “sukoba”, ali da njegova supruga hoće “sve da mu napakuje”.

“Ne želim da pravdam sebe, ali žena me je napala. Vratio sam se iz Novog Sada, bio sam kod majke. Žena je odmah počela da histeriše, da me pljuje, odgurnula me je. Tada sam je uhvatio za vilicu i odgurnuo”, rekao je košarkaš za Blic.

On je rekao da je “ćerku odgurno i zakačio je noktom”, te da “ima malu rasekotinu”. Gurović je rekao i da on hoće da se razvede, a da supruga neće.

Nasilje u porodici je sve veči problem u našem društvu. Upravo je juče objavljeno da je prema izveštavanju medija u Srbiji u poslednjoj deceniji svake godine u porodičnom nasilju ubijeno između 30 i 40 žena, prema podacima grupe “Novinarke protiv nasilja nad ženama”.

U svetu je u porodičnom nasilju u 2018. godini prema podacima Ujedinjenih nacija svakog dana ubijeno 137 žena.

U aprilu ove godine je objavljeno da se zbog nasilja u porodici svakog meseca u proseku izreknu 1.572 zabrane kontakta i približavanja žrtvi i 689 mera udaljenja iz stana.

Vlada Srbije je 1. juna 2017. godine donela Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, koji je uneo novine kojima je omogućeno izricanje “hitnih mera” privremeno udaljenje nasilnika iz kuće i privremena zabrana kontaktiranja i prilaska žrtvi nasilja.

1 KOMENTAR

  1. Jeste udaljavanje iz stana a on je saceka negde napolju.Pametno nema sta.U zatvor 15 godina odmah pa da vidim da li ce i koji nakon toga da digne ruku na zenu ili bilo koga.

Comments are closed.