Krivična prijava protiv Luke Jovića: Ako napusti izolaciju preti mu zatvor

0
Profimedia

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da podnese krivičnu prijavu protiv fudbalera Luke Jovića zbog nepoštovanja mera samoizolacije nakon što je došao iz inostranstva, saznaje “Blic”.

“Tužilaštvo je nakon što se konsultovalo sa policijom naložilo da se protiv Jovića podnese krivična prijava u redovnom postupku. Samim tim, on će po isteku perioda koji treba da provede u karantinu biti sproveden na saslušanje u tužilaštvo. To bi trebalo da bude realizovano za maksimalno mesec dana”, tvrdi sagovornik Blica.

Taj list navodi da bi sledeći put, ukoliko policija ne pronađe Luku Jovića u njegovom domu, fudbaler Real Madrida bio sproveden u zatvor.

Kazne za ponovljeni prekršaj ovog tipa kreću se od jedne do tri godine zatvora.

Premijerka Ana Brnabić nije izgovorila nijedno ime kada je kritikovala srpske fudbalere koji “imaju milionske ugovore, a dolaze ovde u vreme pandemije” – da podsetimo, rekla je i da će se time pozabaviti nadležni organi – a reakcije javnosti su kao da je imenom i prezimenom istakla fudbalera Real Madrida Luku Jovića.

Naime, danima se pričalo o tome kako je Jović iz karantina u Španiji došao – inače, Real Madrid je kolektivno bio u karantinu kada je otkriveno da je jedan košarkaš tog kluba pozitivan na koronavirus – u Beograd kako bi bio sa devojkom za njen rođendan.

Sve to je dovoljno da se mediji bave njegovim kretanjem, jer bi po pravilu o samoizloaciji morao da bude najmanje 14 dana, a pošto dolazi iz kriznog žarišta možda čak i 28 dana, u kućnom karantinu.

“Kako su se naši pojedini sportisti oglušili o propis o obaveznoj samoizolaciji na 14 dana posle dolaska iz zemalja naročito pogođenim epidemijom SARS-CoV19 korona virusa, protiv njih su podnete krivične prijave”, naveo je Blic reči ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

“To što su sportisti, što su imućni, neće nas sprečiti da dobiju kazne. Ili će poštovati, ili će ići u zatvor. Napisali smo krivične prijave nekim od imućnih sportista. Sinoć je ukupno 87 prijava napisano. Kazne su od jedne do 12 godina zatvora. Ti ljudi će odgovarati kada sud odredi da je došlo vreme za to”, rekao je Stefanović gostujući u jutarnjem programu TV prva.

Spekuliše se da je ovde reč ne samo o Luki Joviću, već i o fudbaleru Nikoli Ninkoviću.

Ana Brnabić je juče na konferenciji za štampu rekla:

“Videli ste svi i primere naših fudbalera, koji dolaze iz inostranstva, gde imaju milionske ugovore, koji dolaze ovde i nisu u samoizolaciji i to je posebno nešto sa čim će se suočavati naši nadležni organi.”

Blic je objavio i da je Luka Jović, rema rečima njegovog oca Milana došao u Srbiju prošle nedelje, a viđan je kako šeta ulicama Beograda.

To što je u karantinu Real Madrida Luka testiran ne oslobađa ga obaveze na samoizolaciju.