Krivična prijava protiv Đukanovića i više osoba zbog paljenja baklji na krovovima

1
Medija centar Beograd

Građanski klub Demokratske stranke podneo je krivičnu prijavu protiv narodnog poslanika Vladimira Đukanovića i više nepoznatih osoba zbog paljenja baklji na krovovima stambenih zgrada tokom vanrednog stanja.

Krivičnu prijavu u ime Građanskog kluba podneli su predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović, profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union Vesna Rakić Vodinelić i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu u penziji Dragor Hiber, navedeno je u saopštenju.

Krivična prijava protiv Vladimira Đukanovića i više nepoznatih osoba, pristalica predsednika Srbije, u celini je objavljena na sajtu Peščanika, a tereti ih “za organizovani kriminal” zbog bakljadi na krovovima.

“U samoj krivičnoj prijavi dostavljeni su kao dokazi snimci organizovanih bakljada, kao i tačne lokacije na kojima su vršena navedena krivična dela”, piše u saopštenju.

Kako se ocenjuje, reakcija tužilaštva na krivične prijave biće “jasan pokazatelj da li građani u Srbiji mogu očekivati zaštitu zvaničnih institucija od parastranačkih i navijačkih formacija koji su upadali na krovove njihovih zgrada”.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Ovaj covek je slika srpske vlasti danas. Nazalost po sve one casne i postene, veliki broj takvih je u vladajucoj partiji. Ostaje da se nadamo da ce ovakvi mediokriteti i agresivni primitivci biti sankcionisani i psihijatrijsko-forenzicki procenjeni. Dok ovakve osobe predstavljaju vlast, u Srbiji, sem njemu slicnih, niko nece biti bezbedan.

Comments are closed.