Kristen Stjuart će glumiti Lejdi Di: Snima se film o odluci princeze Dajane da napusti kraljevsku porodicu

0
Foto: Profimedia

Film pod nazivom “Spenser” o pokojnoj Lejdi Di snimaće se sledeće godine, a princezu Dajanu će igrati glumica Kristen Stjuart.

Film će režirati Pablo Laren, a radnja filma smeštena je u rane devedesete, kada je Dajana shvatila da joj je brak u krizi, prenosi Gardijan.

Radnja drame odvijaće se u tri dana, na jednom do njenih poslednjih Božića u Vindzoru, na imanju Sandringem, a produkcija kreće početkom 2021. godine.

Film će biti napravljen po sličnoj formuli koju je Laren koristio za snimanje sličnih biografskih filmova, “Džeki” i “Neruda”.

“Odluči smo da uđemo u priču o identitetu, o tome kako žena odjednom odluči da neće jednog dana da postane kraljica”, ispričao je Laren za Deadline. Scenario potpisuje Stiven Najt, koji je radio i slavnu seriju “Piki blajnders”.

“Princeza za tih nekoliko dana shvati da, zapravo, želi da bude osoba koja je bila pre nego je upoznala Čarlsa. Ovo je priča o tome kako je pronašla sebe, o razumevanju da joj je najvažnije da bude zadovoljna sama sobom”, komentisao je režiser.

Iako je Dajana u jednom trenutku otišla iz kraljevske porodice, baš kao što je to nedavno napravio njen sin Heri, bila je modna ikona skoro od samih početaka i udaje za Čarlsa, pa sve do nesrećne pogibije u Parizu, 1997. godine.

Oči svetske javnosti bile su uperene u slavnu princezu, ali ona je iz svega napravila karijeru osobe koja pomaže ljudima širom sveta i ujedno ima fantastičan, moderan i elegantan stil. Kostimi će biti očekivano atraktivni, jer Dajana je bila i ostala stilski uzor mnogim damama širom sveta.