“Krila sam ga godinama na tavanu, jer sam mislila da ga nisam zaslužila…”: Džuli Endruz o “Oskaru”

0
Foto: Profimedia

Britanska glumica Džuli Endruz otkrila je da je Oskara kojeg je dobila za glavnu ulogu u filmu “Meri Popins” godinama krila na tavanu, jer je smatrala da ga nije zaslužila, preneo je N1.

Džuli Endruz osvojila je Oskara 1965. godine za svoj debi na velikom platnu, ulogu voljene dadilje Meri Popins u istoimenom Diznijevom filmu.

Gostujući u šou programu Grejema Nortona, glumica je otkrila da je “zlatna statua” godinama bila na njenom tavanu, jer je smatrala da nagradu nije zaslužila, već da je reč o “poklonu dobrodošlice” u filmsku industriju.

“Držala sam Oskara na tavanu veoma dugo, jer sam mislila da mi je poklonjen kao dobrodošlica u Holivud, i da ga nisam zaslužila”, rekla je glumica.

Ona je otkrila i da ju je rani uspeh doveo do “terapija i psihoanaliza”, ali da je na kraju naučila da postupa ispravno i poštuje filmove koje snima.

“To je veliki dar, ali i obaveza”, istakla je Džuli Endruz.

U trci za Oskara bila je već 1966. godine za glavnu ulogu u mjuziklu “Moje pesme moji snovi”, ali je ostala bez nagrade. Poslednji put je za prestižnu nagradu Američke filmske akademije bila nominovana 1983. godine za ulogu u filmu “Viktor Viktorija”.