Kraljica zabranila Hariju i Megan da koriste kraljevski brend “Saseks rojal”

1
Profimedia

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, Hari i Megan, moraće da se odreknu i “Saseks rojal”, kraljevskog brenda, nakon što su odlučili da se povuku sa dvora i finansijski se osamostale piše Dejli mejl.

List navodi da je im je kraljica zabranila da koriste “kraljevski brend” kako bi započeli nov život jer “jednostavno ne mogu sebe da prodaju kao plemstvo”.

Posle dugotrajnih i složenih razgovora, veruje se da su se britanska kraljica i istaknuti zvaničnici usaglasili da “više nije održivo” da par koristi pridev “kraljevski u svom brendiranju”, piše Dejli mejl.

Hari i Megan su, kako se napominje, potrošili desetine hiljada funti na novi sajt “Saseks rojal” da bi upotpunili svoju izuzetno popularnu Instagram stranicu.

Nameravaju i da registruju “Saseks rojal” kao zaštitni znak u različite svrhe i aktivnosti, uključujući odevne predmete, čestitke, knjige i materijal za nastavu.

Preduzeli su i korake sa ciljem osnivanja nove humanitarne organizacije “Saseks rojal – Fondacija vojvode i vojvotkinje od Saseksa”, a Dejli mejl navodi da je sada jasno da će morati da ga preimenuju.

Ovu odluku su Hari i Megan navodno prihvatili, u skladu sa svojim novim poslovima, da neće moći da koriste kraljevske titule kao što su se nadali.

Ovakav razvoj događaja predstavlja veliki udarac za Harija i Megan koji sada moraju sve da preregistruju, počevši od sajta do humanitarne organizacije.

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl objavili su početkom januara da odstupaju sa pozicija koje uživaju članovi kraljevske porodice, što je kraljica Elizabeta druga prihvatila.

Oni više neće moći da koriste titulu “kraljevsko visočanstvo”, a izgubili su i pravo na korištenje javnih sredstava koja su trošena za kraljevske dužnosti tako da će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa vratiti poreskim obveznicima 2,4 miliona funti utrošenih za obnovu njihovog doma.

1 KOMENTAR

  1. re: Kraljica zabranila Hariju i Megan da koriste kraljevski brend “Saseks rojal”

    Možda zato što se naziv SUSEX ROYAL može povezati sa seksom?

Comments are closed.