Kraljević, izgnanik, ratnik, “ludak”. Princ Đorđe, najkontroverznija biografija srpske istorije: Poklon knjiga uz Nedeljnik

5

Četvrta knjiga iz hit edicije “Senke nad Balkanom” posvećena je kraljeviću Đorđu Karađorđeviću, starijem sinu kralja Petra i nesuđenom kralju Srbije.

Njegova sudbina nije samo posledica dinastičke borbe, već posledica jedne od inicijalnih senki koje su se nadvile nad Balkanom.

Knjiga o princu Đorđu dobija se na poklon uz svaki primerak Nedeljnika od četvrtka 23. januara.

Istine, mitovi i legende, nepoznata istorijska dokumenta i svedočanstva najkontroverznijim ličnostima naše istorije prve polovine 20. veka. Hit edicija “Senke nad Balkanom”, samo uz Nedeljnik…

Dosad su uz Nedeljnik izašle tri knjige, o Mustafi Golubiću, Dragutinu Dimitrijeviću Apisu, Petru Živkoviću.

*Naredne nedelje poklon knjiga o knezu Pavlu

5 KOMENTARA

 1. Zivim u inostranstvu i nisa bio u mogucnost da kupim vas list kada su izlazile knjige. Da li postoji nacin da se kupe sva izdanja knjiga?

 2. Како доћи до претходних књига о Голубићу, Апису и Живковићу? Нисам до данас знао да се уз часопис добија књига, а желео бих да их имам. Унапред хвала.

 3. dobar smo mi narod!
  rođeni brat koji je strpao đorđeta u ludnicu
  a narod u bedu i glad…
  je spasilac srbalja,
  a onaj koji je đorđetu dao penziju stan (odbio šofera i auto)
  a i soluncima…
  proglašava za najvećeg neprijatelja srbstva?

  • Đorđe je ubio čoveka i to je razlog zašto je sklonjen. To je bio jedini način da stvar ne dobije neku drugu konotaciju. Aleksandar je bio dobar kralj ali u nesrećno vreme. Kamo sreće da su republikanca imali nekog sličnog koji bi u ratovima, zajedno sa vojskom marširao i nosio pušku.

Comments are closed.