Koronavirus u svetu: Najviše preminulih u Nemačkoj od početka pandemije, Južna Koreja prijavila rekordan broj novozaraženih, manje inficiranih u Indiji

0
Foto: Profimedia

U Južnoj Koreji juče je zabeležno 1.078 novih slučajeva koronavirusa, što je najviše od početka pandemije, saopštila je u jutros korejska Agencija za kontrolu i prevenciju bolesti (KDCA), a prenosi Rojters.

Najnoviji broj zaraza usledio je tri dana nakon što je u Južnoj Koreji u prvi put registrovano više od 1.000 novozaraženih u jednom danu.

Južna Koreja je prvi slučaj kovid infekcije potvrdila u januaru ove godine, a nakon što se tokom prvog talasa epidemije uspešno borila u suzbijanju širena virusa bez zatvaranja, za šta je i pohvaljena širom sveta, sada se bori s novim talasom širenja zaraze.

Premijer Južne Koreje je najavio mogućnost daljeg pooštravanja mera na nacionalnom nivou, uključujući i potencijalno zatvaranje, ukoliko infekcija nastavi da se širi zemljom i u narednim danima.

U Indiji je, prema zvaničnim informacijama, zabeleženo 26.355 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok broj zaraženih u Nemačkoj, prema poslednjem preseku, iznosi 27.728.

Indija je tako već treći dan zaredom registrovala manje od 30.00 novozaraženih u jednom danu.

Indija je do sada zabeležila gotovo deset miliona infekcija. Nakon Sjedinjenih Američkih Država, najpogođenija je država pandemijom koronavirusa.

Međutim, pored manjeg broja novozaraženih u poslednjih nekoliko dana, Indija je zabeležila i pad smrtnih slučajeva.

Ministarstvo zdravlja Indije je saopštilo da je u poslednja 24 sata od posledica kovid-19 preminulo 360 osoba.

Sa druge strane, Nemačka – koja je od danas u novom karantinu usled povećanog širenja zaraze – u poslednja 24 sata je registrovala 952 smrtna slučaja, što je dnevni rekord od početka pandemije, pokazuju podaci Instituta Robert Koh, a prenosi Rojters.

U poslednja 24 sata, u Brazilu su preminule još 964 osobe od posledica koronavirusa, a registrovano je 42.889 novozaraženih.

Od početka pandemije potvrđeno je 6,97 miliona zaraženih.

Do sada je preminulo 182.799 pacijenata.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500