Koronavirus u Srbiji: Četiri preminule osobe u Nišu, dve u Čačku, u srpskim sredinama na KiM 35 novozaraženih…

0
Foto: Profimedia

U protekla 24 časa u Kliničkom centru u Nišu preminula su četiri pacijenta obolela od korona virusa, saopštila je danas ta zdravstvena ustanova.

U četiri kovid bolnice unutar KC Niš trenutno se na lečenju nalaze 304 pacijenta, a kod 104 je virus i laboratorijski potvrdjen. 

Od ukupnog broja pacijenata kod kojih je virus laboratorijski potvrdjen osam je u veoma teškom stanju i priključeni su na respirator. 

U dečjoj kovid bolnici je na lečenju četvoro dece sa virusom Kovid-19.

U saopštenju se navodi da su u kovid bolnici u Leskovcu 133 pacijenta, s tim što je kod 17 pacijenata potvrdjeno prisustvo virusa. 

U četiri kovid bolnice u Vranju ukupano su hospitalizovana 183 pacijenta, kod 111 pacijenata je potvrdjeno prisustvo virusa, a jedan pacijent je preminuo u poslednja 24 časa. 

U kovid bolnici u Surdulici hospitalizovana su 62 pacijenta, a korona virus je laboratorijski potvrdjen kod još 52 ljudi. 

U Kragujevcu 42 nova slučaja koronavirusa

Prema podacima Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu obrađena su 173 uzorka do ponoći, a koronavirus je potvrđen kod 46 pacijenata, javlja RTS.

Iz Kragujevca su 42 novoinficirane osobe, pa je broj zaraženih koronavirusom od početka pandemije u tom gradu, 784.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, na lečenju u KC Kragujevac je 101 pacijent oboleo od kovida 19. Na respiratoru je osam osoba.

***

 Dve osobe su preminule u poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Čačku od posledica zaraze korona virusom, stare 78 i 70 godina, saopštio je danas čačanski Radni tim za praćenje korona virusa.

Za poslednjih 15 dana u Čačku je preminulo 14 ljudi od posledica korona virusa.

U toj bolnici je sada smešteno 140 pacijenata, koji imaju korona virus ili te simptome, od kojih je osam priključeno na respiratore.

Šest pacijenata otpušteno je za poslednja 24 sata iz čačanske bolnice kao izlečeni od kovida 19.

***

U srpskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 sata registrovano je 35 novoinficiranih korona virusom, saopšteno je danas iz Kriznog štaba Kosovske Mitrovice.

Najviše inficiranih je iz tog grada – 16 ljudi, petoro je iz Zvečana, četvoro iz Leposavića, jedan iz Zubinog Potoka.

U srpskim sredinama južno od Ibra, registrovano je devet novih slučajeva infekcije, u Prilužju pet, dva u Gnjilanu i po jedan u Gračanici i Kosovskoj Kamenici.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, od 12. marta do sada ukupno su potvrdjene 374 osobe zaražene korona virusom.

U poslednje tri nedelje testiranja, zabeleženo je 248 novoinficiranih lica u srpskim sredinama na Kosovu.

Od početka epidemije izlečeno je 113 ljudi, 13 osoba je preminulo, a od 18. juna do danas, umrle su dve osobe.

U izolaciji se trenutno nalazi 146 osoba, 67 je hospitalizovano.

Čekaju se rezultati testiranja za 35 osoba.

Iz Kriznog štaba apeluju na nošenje zaštitnih maski, održavanje higijene i fizičke distance kako bi se sprečilo širenje ove zarazne bolesti.

(Beta)