Konov javni poziv: “Molim sve državne funkcionere da nose maske…”

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Predrag Kon uputio je javni poziv svim državnim funkcionerima da nose maske u svim prilikama kada je to obavezno.

“Molim sve državne funkcionere da u svim prilikama, kada je to obavezno, nose maske. I radi sebe, i kao primer svima”, naveo je Kon u objavi na svom Fejsbuk profilu.

JAVNI POZIV:MOLIM SVE DRŽAVNE FUNKCIONERE DA U SVIM PRILIKAMA KADA JE TO OBAVEZNO NOSE MASKE. I RADI SEBE, I KAO PRIMER SVIMA.

Posted by Predrag Kon on Петак, 04. септембар 2020.

Nošenje maski radi sprečavanja širenja koronavirusa obavezno je u svim zatvorenim prostorima i javnom gradskom prevozu, kao i na otvorenom prostoru kada ne postoje uslovi za održavanje fizičke distance.

Da nose maske, u obavezi su i školarci, a Kon je juče rekao da ga brine ponašanje srednjoškolaca koji ne primenjuju ovu meru prevencije.

Ovim apelima Predraga Kona, prethodilo je upozorenje zbog kršenja protivepidemijskih mera. Zbog toga je početkom nedelje sazvana vanredna sednica Kriznog štaba, posle koje je pojačana inspekcija i kontrola nad sprovođenjem mera.

1 KOMENTAR

  1. Po meni…mozda nisam u pravu …Mozda je na pocetku trebalo zbog protesta “struka” na konferencijama tj kada je “live” isao prenos jednostavno da se ogradi napustanjem te iste od “funkcionera”
    Prisustvovati na konferenciji tada ,nositi ispod brade masku a gradjanima govoriti da su obavezne….

Comments are closed.