Kon: Pobedićemo ako izdržimo šest nedelja u izolaciji i time sprečimo nagli porast obolelih

2
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Epidemiolog Predrag Kon smatra da će epidemija koronavirusa trajati sigurno šest nedelja.

On je istakao da ako u tom periodu ostanemo u izolaciji, sprečićemo dalje širenje zaraze i nagli porast obolelih, i samim tim, pobedićemo.

Dodao je i da je veoma bitno smanjiti kontakte i sprečiti prenošenje virusa.

Kon je istakao da je izolacija bitna da bi se održao zdravstveni sistem, jer je ogroman broj umrlih u nekim zemljama posledica oboljevanja medicinskih radnika, zbog čega zdravstveni sistem nije mogao da opstane.

“Najugroženiji su oni koje sada držimo u izolaciji, dakle stariji od 65 godina, jer su praktično oni ti koji mogu da tragično završe. Sada je bitka za očuvanje života najstarijih, a sama epidemija ne može da se završi. Ona može samo da se razvuče i da se ta kriva spljošti”, rekao je Kon.

On je dodao da je dobra vest to da bi toplo vreme moglo da utiče na smanjenje potencijala korona virusa i njegov opstanak.

2 KOMENTARA

  1. Slušati pametne i stručne ljude a ne žvalave dripce koji nikad nisu ništa korisno radili!

  2. Sve je to lepo cuti, ali gledajte relnost. Dok su prosle nedelje u niskom Klinickom redukovali sve sto sr moglo redukovati direktor Zdravstvenog Centra Pirot je povecavao broj pregleda do maksimuma. Cilj je bio ocigledan, pokazati Vodji ko je on. Naravno pokazao je to i kolegama cije zdravlje je ugrozio.

Comments are closed.