Kon o građanima koji idu u Crnu Goru: “Ne bi trebalo nikom da bude iznenađenje ako se uvede mera karantina, ali to je moje lično mišljenje…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Iako je pre dva dana dr Branislav Tiodorović rekao da za naše građane neće biti uveden obavezan PCR test po povratku iz inostranstva, dr Predrag Kon ipak nije odbacio takvu ili sličnu mogućnost.

“Naši građani tek ulaze u Crnu Goru, šta će biti kad se budu vraćali… Tako da ne bi trebalo nikom da bude iznenađenje ako se uvede mera karantina. Ne mogu da je najavljujem, ovo ja govorim lično, u svoje ime. Kada je nešto stav Kriznog štaba, to ja onda jasno kažem, ovo je moje lično mišljenje”, rekao je dr Kon tokom gostovanja na TV Prva tokom kojeg je bilo reči i o epidemiološkoj situaciji u Srbij i da li otvaranje granica sa Crnom Gorom povećava rizik širenja virusa, prenosi Blic.

Dr Kon priznaje da se otvaranjem granica povećava i rizik.

“Epidemiološki rizik se svakako povećava. Svako ko priča drugačije, ne zna šta priča. O tome moramo da raspravljamo. Mere u odnosu na BiH i Crnu Goru su i te kako pod uticajem politike. Neću više o tome da govorim. Epidemiološki rizik postoji”, rekao je dr Kon na TV Prva.