Kon: Najviše me brinu srednjoškolci koji ne nose maske

1
Foto: Igor Pavićević

Epidemiolog Predrag Kon kazao da je epidemiološka situacija u Srbiji još nesigurna, jer je virus prisutan i velika je osetljivost populacije.

“Situacija je povoljnija nego što je bila, ali je malo verovatno da ćemo se spustiti na nulu. Beograd je u jednom danu imao sedam potvrdjenih slučajeva, što je najmanje od 1. juna kada je imao četiri novozaražena”, rekao je Kon za TV Pink.

Govoreći o organizovanju muzičkih koncerata, on je rekao da je jedna situacija kada se sedi, sluša muzika i nosi maska, a da su pritom slušaoci na udaljenosti jedni od drugih.

“Kod pevanja udaljenost treba da bude veća. Kod jakog pevanja uz glasnu muziku, virus se u vazduhu održava. Tu jedna osoba može da zarazi 15 osoba”, rekao je Kon.

Povodom početka školske godine i o tome što je virus pojavio kod jednog učenika u Beogradu, kon je rekao da će virus sigurno ući u škole, da tu nema zablude, jer virus niko nije zaustavio. Naveo je da ga najviše brinu srednjoškolci, koji ne nose maske.

“Kontaktirao sam sa ministrom Šarčevićem. Treba shvatiti mladost, i mora se raditi sa tom decom”, naveo je Kon.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. “Kod pevanja udaljenost treba da bude veća. Kod jakog pevanja uz glasnu muziku, virus se u vazduhu održava. Tu jedna osoba može da zarazi 15 osoba”, rekao je Kon. Коначно и од Кона сазнасмо да се вирус одржава у ваздуху, а када Кон спозна и колико се задржава у ваздуху, биће јасно да са маскама не можете да се заштитите.

Comments are closed.