Kon: “Naježim se kad čujem njihove argumente. Nismo podržali nikakvo popuštanje. Ko će da insistira na Kriznom štabu da se održe proslave Nove godine…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

“Medicinski deo nije podržao nikakvo popuštanje. Mi nismo bili za ovo. Postoje drugi argumenti iz PKS, Grada Beograda i treba ih poštovati. Ja kad čujem njihove argumente ja se naježim, kao kada oni čuju agumente medicinskog dela”, naveo je danas epidemiolog Predrag Kon.

On je kazao za tv Prva da je kritična situacija je i dalje, te da postoji opasnost.

“Mi jesmo u fazi spuštanja krive i zato smo smatrali da mere ne treba popuštati”, naveo je.

On kaže da ako počinje da se ugrožava i sama plata za zdravstvene radnike mi smo onda uzdržani i moramo da prihvatimo da smo zajedno u Kriznom štabu sa ekonomskim delom.

“Postoje neke stvari koje su potpuno nerealne. Neko ko misli da slavi Novu godinu je nerealan. Ja bih želeo da svi lepo proslave, ali to nije realno”, objasnio je Kon.

On kaže da ga interesuje ko će da insistira na Kriznom štabu da se održe proslave Nove godine.

“Politička je oduka da se uvede PCR testiranje sada. Nije moglo ranije, to je suština. Osećam se iznemoglo posle sednica Kriznog štaba, ali balan i argumentacija sa više strana je neophodna. Mislim da se mi uzajamno sluišamo na sednicama. Bitno je objašnjavati ekonomski deo. Nismo mi dozvolili virus da se širi. On je rešio da ostane tu. Samo čekamo vakcinu da ga ozbiljno suzbijemo”, zaključio je epidemiolog, prensoi Blic.