Pompeo o pandemiji: “Komunistička partija Kine velika je pretnja po naše zdravlje…”

1
Beta - AP Photo/Ng Han Guan

Grupa sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta G7 konstatovala je danas kinesku “kampanju dezinformisanja” o novom koronavirusu, izjavio je šef američke diplomatije Majk Pompeo.

“Komunistička partija Kine predstavlja veliku pretnju po naše zdravlje i naš način života, kao što je to epidemija jasno pokazala”, rekao je Pompeo na konferenciji za novinare u Vašingtonu nakon virtuelnog sastanka sa kolegama iz Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Italije, Kanade i Japana.

Vašington optužuje Kinu zbog netransparentnosti na početku epidemije korona virusa i da je tako dozvolila da se virus proširi svetom.

Ministri spoljnih poslova G7 sastali su se uoči virtuelnog samita G20 glavnih svetskih sila na kojem će učestvovati i američki i kineski lideri.

Pompeo je rekao da “nije vreme za optužbe, vreme je za rešavanje ovog svetskog problema”.

“Očajnički želimo da radimo sa svim zemljama sveta”, “uključujući Kinu, da pronadjemo rešenja kako bi što više ljudi ostalo živo” i da “potom obnovimo našu privredu koju je uništio virus iz Vuhana”, dodao je šef američke diplomatije.

Pompeo je kazao da je “svaka nacija koja je bila na jutrošnjem sastanku duboko svesna kampanje dezinformisanja u kojoj je angažovana Komunistička partija Kine”.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. Na šta konkretno misle zvaničnici G7, kada optužuju Kinu da se bavi dezinfomisanjem svetske javnosti?! Ceo običan svet vidi da samo Kina pokušava da pomogne tim istim koji ih optužuju. Kako ih nije sramota?! Kada sve ovo prođe njihova politička retorika će se vratiti na staro. Ipak, posle svega ovoga, ništa više neće biti isto. Siguran sam da će Italija izaći iz EU, upravo zbog takve vrste licemerja, kontradiktornosti i samoljublja koje vlada u zajednici EU. Kod njih na prvom mestu i prioritet nad prioritetima je interes finansijske prirode, a ne interes da se prvo sačuvaju ljudski životi i zdravlje. Sada se vidi ko je kakav i ko je ko.
    Živela Srbija i NR Kina.

Comments are closed.