Kompanija Unilever donirala proizvode u vrednosti od pet miliona dinara brojnim zdravstvenim ustanova širom Srbije

  0

  Kompanija Unilever donirala je proizvode brendova Domestos, Dove, Signal, Lipton i Knorr u vrednosti od gotovo pet miliona dinara brojnim ustanovama koje zbrinjavaju rizične grupe širom Srbije, a koje su pogođene efektima i posledicama epidemije virusa korona.

  Donacija je raspoređena prema prioritetima i potrebama institucija, sa ciljem da se na ovaj način podrže svi one koji su ugroženi, kojima je pomoć neophodna, kao i oni koji se svakodnevno izlažu riziku, ali i kako bi se druge kompanije i pojedinci inspirisali da urade isto.

  Više od 3700 boca proizvoda Domestos Power Pine i Domestos Power Atlantic donirano je zdravstvenim ustanovama: Opšta Bolnica Valjevo, Opšta bolnica Ćuprija, Specijalna bolnica Sveti Sava, Klinički centar Srbije, KBC Dragiša Mišović Dedinje, KBC Zvezdara pedijatrija „Dr Olga Popović Dedijer“,  KBC Zemun, kao i SOS dečijem selu u Kraljevu, Ženskom centru Milica u Vrnjačkoj Banji i Sigurnim kućama u Pančevu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Jagodini, Smederevu, Somboru, Vranju, Leskovcu, Nišu, Priboju i Beogradu.

  Ova donacija je upućena nakon inicijalne isporuke više od 2700 proizvoda Domestos Extended Power Pine na bazi hlora, kao i 100 kofa, 100 džogera i 300 pari rukavica za profesionalni rad zdravstvenim ustanovama Kliničkog Centra Srbije, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i Gerontološkim centrima u Beogradu, Obrenovcu, Pančevu i Smederevu, kao i Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici u Beogradu. Ukupno je isporučeno više od 6420 boca proizvoda Domestos, koji je namenjen i preporučen za pravilnu dezinfekciju površina kako u objektima javnog zdravlja, tako i u domaćinstvima.

  Osim proizvoda brenda Domestos, kompanija Unilever je za potrebe privreme bolnice na Sajmu isporučila više od više od 14000 kutija Lipton čajeva u kesicama, dok je ustanovi VMC Karaburma isporučeno 1000 kompleta Signal pasta i četkica za zube, kao i 297 Dove tečnih sapuna.

  Sve donacija su realizovane u saradnji i uz podršku Fonda B92.