Kompanija Nestlé saveznik u borbi protiv pandemije

  0

  Najveća svetska kompanija za proizvodnju hrane i pića donirala neophodnu medicinsku opremu Kliničkom centru Srbije, kao i hiljade paketa svojih proizvoda lekarima i ugroženim građanima

  Društveno odgovorna kompanija Nestlé donirala je 7 infuzionih pumpi Centru za anesteziologiju i reanimatologiju Kliničkog Centra Srbije, a za lekare, penzionere i druge koji su među ugroženima zbog pandemije virusa COVID-19, izdvojila je više od 200 hiljada potrebnih proizvoda.

  „Kompanija Nestlé je već 15 godina lojalan partner Srbiji i trudimo se da kao pravi saborac pomognemo u teškim okolnostima u kojima se sada nalazi cela zemlja. Na ovaj način, posebno želimo da zahvalimo svim zaposlenima u bolnicama na njihovoj posvećenosti i požrtvovanosti“, izjavila je Milica Milanović, menadžer korporativnih poslova kompanije Nestlé Adriatic S.

  Nestlé je u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje svoje proizvode donirao lekarima iz dečijih bolnica – Institutu za majku i dete, Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, Bolnici za pedijatriju „Dr Olga Popović Dedijer” i Bolnici za dečje plućne bolesti i tuberkulozu pri KBC „Dr Dragiša Mišović“, a brojni Nestlé proizvodi stigli su i u Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć, kao i u Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“.

  Takođe, u saradnji sa Gradom  Beogradom i Privrednom Komorom Srbije,  Nestlé  je za penzionere i druge ugrožene grupe donirao više od 35 hiljada supa, kao i nekoliko hiljada drugih važnih proizvoda.

  Kao vodeća kompanija u oblasti ishrane, zdravlja i zdravog života, vizija kompanije Nestlé je da unapređuje živote ljudi, pomažući potrošačima da brinu za sebe i svoje najbliže. Nestlé će i dalje pomagati i biti uz zajednicu u kojoj posluje.