Kompanija Mozzart i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost potpisali protokol: Ujedinjeni protiv nasilja nad ženama

  0
  Koviljka Lončar i Zorana Mihajlović. Foto: Mozzart

  Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost na čijem je čelu prof. dr Zorana Mihajlović i kompanija Mozzart potpisali su danas u Vladi Srbije Protokol o saradnji.

  Potpredsednica Vlade je tom prilikom istakla da koliko god izgledalo intrigantno da se potpisuje protokol sa kompanijom koja se bavi sportskim klađenjem, sport i svi oni koji su u sport uključeni mogu da doprinesu da smanjimo nasilje nad ženama i devojčicama.

  „Nasilje nad ženama i devojčicama je ogroman društveni problem u celom svetu. U toku je i globalna kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ čiji smo deo. Od nedavno, zajedno sa kompanijom Mozzart, uključili smo i košarkaše i ragbiste Zvezde i Partizana, jer velika je stvar kada sportski rivali stoje zajedno udruženi u borbi protiv nasilja nad ženama“; rekla je Mihajlovićeva.

  Koviljka Lončar, generalna direktorka kompanije Mocart istakla je da nije slučajno što je danas i zvanično potpisan Porotokol o saradnji sa Koordinacionim telom, jer ova kompanije poštuje principe rodne ravnopravnosti u svom poslovanju i godinama unazad doprinose borbi protiv nasilja nad ženama.

  „Mi smo kompanija koja broji više od dve i po hiljade zaposlenih, od toga je 70 odsto žena, dok se njih 40 odsto nalazi u menadžmentu. Pored toga, već deset godina pomažemo sigurne kuće i pomogli smo da se žene žrtve nasilja zaposle u našoj kompaniji. Potpisivanjem ovog Protokola očekujem da ćemo se još snažnije i efikasnije boriti protiv nasilja nad ženama i pozivamo i druge kompanije da nam se priključe“, rekla je Lončar.