Kompanija Mozzart donirala aspiratore za KC Kragujevac

  Želimo da iskažemo neizmernu zahvalnost našim prijateljima na nesebičnoj podršci i svakoj donaciji kojom su pokazali da imamo zajedničke ciljeve da istrajemo u uspešnoj borbi sa COVID-19 - poručila je Vesna Kazaković, glavna medicinska sestra Kliničkog centra Kragujevac.

  0
  Zaposleni Mozzarta uručuju donaciju u Kragujevcu. Foto: Mozzart

  Sa ciljem da se zdravstveni sistem Srbije što bolje revitalizuje, stabilizuje i što spremnije dočeka eventualnu novu eskalaciju pandemije korona virusa, kompanija Mozzart nastavila je da pomaže našim zdravstvenim ustanovama širom države. Poslednja u nizu realizovana je pomoć Kliničkom centru Kragujevac, kojima je uručena donacija u vidu tri aspiratora New Hospivac 400. Ovo je samo deo paketa pomoći od pola miliona evra, koji je regionalni lider u oblasti priređivanja igara na sreću obezbedio i realizovao kao pomoć zdravstvenom sistemu Srbije u ovo opasno doba pandemije.

  Klinički centar Kragujevac, sa svojih 15 klinika, 7 centara i 15 stručnih medicinskih i nemedicinskih službi i oko 2.200 zaposlenih, pruža zdravstvenu zaštitu stanovništvu sa šireg područja centralne Srbije (šumadijski, pomoravski, moravički, raški, rasinski i zlatiborski okrug), na kojem živi više dva miliona stanovnika, a za grad Kragujevac je jedinstveni urgentni i bolnički centar.

  „U ovim teškim danima, kada svi zaposleni u zdravstvu ulažu sve svoje snage u borbi za svakog pacijenta obolelog od COVID-19, dobročinstvo kompanije Mozzart ima veliku vrednost. Donacija je namenjena za zbrinjavanje i lečenje najtežih pacijenata u jedinicama intenzivne nege. Svesni toga da postoje ljudi koji žele da pomognu nama medicinskim radnicima, daje nam veliku snagu i još veći podstrek da istrajemo u naporima da zbrinemo i izlečimo svakog pacijenta koji potraži pomoć u Kliničkom centru Kragujevac. Želimo da iskažemo neizmernu zahvalnost kompaniji, prvenstveno na nesebičnoj podršci i svakoj donaciji kojom  su pokazali da imamo zajedničke ciljeve da istrajemo u nameri uspešne borbe izazvane COVID-19, a sve u najboljem interesu naših pacijenata.“ – poručila je Vesna Kazaković, glavna medicinska sestra Kliničkog centra Kragujevac.

  Inače, kompanija Mozzart je od početka pandemije uputila finansijsku pomoć u 15 bolnica širom Srbije, nabavila 10 respiratora, obezbedila 500 volontera, 6.000 paketa za najugroženije, 75 tona vitaminskih paketa za medicinare u svim kovid bolnicama i noćnim kovid ambulantama.

  Zdravstvene ustanove u koje je upućena značajna finansijska pomoć su i opšte bolnice u Vranju, Užicu, Kikindi, Subotici, Čačku, Sremskoj Mitrovici, Novom Pazaru, Ćupriji, bolnica „Studenica“ u Kraljevu, Klinički centar Niš, Klinika za tropske i infektivne bolesti KC Srbija, Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici i VMA u Beogradu… Bolnicama je donirana zaštitna oprema, medicinski aspiratori, protokomeri, centrifuge za laboratoriju koje analize neophodne u borbi protiv kovida izrađuju brže i jednostavnije, zatim posteljine, mantili za lekare, ali i finansijska sredstva…. Mozzart kompanija je obezbedila i distribuirala i ukupno 75 tona svežih namirnica, obroka i voća – prvobitno najugroženijim građanima kojima je bilo zabranjeno kretanje, a onda i zdravstvenim radnicima. 

  „Naša namera je da kažemo hvala i da podržimo sve medicinske radnike za sve što čine. Izlažu svoje i živote svojih porodica opasnosti, neprekidno rade, spašavajuci živote drugih. Sada kada je sve na njima i mi želimo da im poručimo da smo uz njih, i da ćemo im pomagati koliko god i kada god budemo u mogućnosti“, poručio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija iz kompanije Mozzart.