Komentar: Snažan oporavak kineske spoljne trgovine odaje tri jasna signala

0
Foto: CRI

Snažan oporavak kineske spoljne trgovine odaje tri jasna signala, piše Kineska medijska grupa u komentaru objavljenom na sajtu CRI.

Snažan izvoz igrao je ključnu pomoćnu ulogu u kineskoj spoljnoj trgovini. Što se tiče američkog dolara, uvoz Kine je takođe značajno porastao u novembru. To, takođe, pokazuje da su znaci oporavka potrošnje na kineskom tržištu postali jasniji.

Nakon razvoja u proteklih nekoliko godina, godišnji festival kupovine „Dan samaca“, koji su pokrenule kineske kompanije za e-trgovinu, postao je zreliji. Pod negativnim uticajem kovida 19, glavne platforme za e-trgovinu, tokom šoping festivala „Dana samaca“ dale su lepe podatke, ukazujući na to da snažna kineska domaća potražnja i „jaka kombinacija“ dividendi digitalnih inovacija dalje šire domaće tržište, što takođe donosi mnogo koriti prekograničnoj e-trgovini.

Još važnije, kontinuirani oporavak kineske spoljne trgovine pružio je važnu energiju za stabilizaciju globalnog industrijskog lanca i lanca snabdevanja. Sve veći udeo kineskog izvoza u glavnim svetskim ekonomijama pokazuje da zavisnost globalne ekonomije od Kine postaje sve jasnija.

Stalni oporavak spoljne trgovine, ubrzani oporavak industrije, oporavak potrošačkog tržišta, garantovanje zapošljavanja … Znakovi ekonomskog oporavka Kine postaju jasniji i tempo se očigledno ubrzava.

Iz tog razloga su mnoge međunarodne organizacije ocenile da će Kina biti jedina velika ekonomija koja će ove godine postići pozitivan rast.

Iako su i dalje suočeni sa spoljnim neizvesnostima, snažni oporavak kineske spoljne trgovine i kontinuirano ekonomsko poboljšanje postali su tržišni konsenzus.

Kina, koja ubrzava izgradnju novog razvojnog obrasca, i dalje će biti posvećena zajedničkoj otvorenosti i zajedničkom razvoju i postaće „stabilizator“ za globalnu trgovinu i „snažni motor“ za svetski ekonomski rast.