Komad LEGO igračke bio zaglavljen u dečakovom nosu dve godine: Roditelji zaboravili na slučaj, ali je sin nedavno osetio bolove…

0
Foto: Profimedia

Sedmogodišnji Samir Anvar iz Danidina, na jugu Novog Zelanda, ubacio je sićušni komad LEGO igračke u nos još 2018. godine. Njegovi roditelji su bili uznemireni kada im je sin rekao da je ruku igračke otkinuo, ugurao u nos, ali da kasnije nije mogao da je pronađe, prenosi Gardijan.

Zabrinuti roditelji odveli su sina kod lekara opšte prakse, koji takođe nije uspeo da pronađe ili ukloni igračku. Lekar im je savetovao da će se taj komad kretati kroz digestivni trakt njihovog sina, ako je uopšte tamo.

Pošto Samir nije imao nikakav bol ili tegobe, roditelji su ubrzo zaboravili na ceo slučaj.

“Od tada se nikada nije žalio ni na šta”, rekao je njegov otac, naglašavajući da je Samir “prilično razigran i nestašan dečak”.

“Međutim, sinoć se dogodilo nešto neverovatno”, rekao je Samirov otac.

“Nakon što je pomirisao kolače na tanjiru u kuhinji, nos je odmah počeo da ga boli. Misleći da je udahnuo mrvice kolača, majka mu je uprskala kapi za nos, nadajući se da će mu tako temeljno očistiti nozdrve”, dodao je on.

Ali, umesto mrvica kolača, Samir je izduvao maleni crni LEGO komadić, prekriven gljivicom.

„Nikada nismo očekivali da će se tako nešto dogoditi“, rekao je otac.

„Lego komad izgleda pomalo odvratno, ali eto, dogodilo se. Neverovatno”, dodao je on.

Samir, koji i dalje obožava šarene plastične igračke, bio je oduševljen što je ponovo pronašao komad igračke koji mu je nedostajao.

„Mama, našao sam lego, govorili ste mi da nije tamo, ali sve vreme je bio tu”, rekao je Samir svojim roditeljima.

To nije prvi put da Samir gura male predmete u svoje nozdrve. Kada je imao tri godine, gurnuo je imitaciju bisera, ali u tom slučaju otac je uspeo da pronađe predmet.

Deo LEGO igračke je bio umotan u tkivo, a porodica je još uvek nije odlučila šta da radi sa tim. U šali, njegovi roditelji kažu “da bi predmet trebalo pokloniti muzeju”.

Komadi LEGO igračaka, pokazalo je iskustvo, najčešće zaglave u dečijim nozdrvama. Veoma često se dogodi da deca uguraju i druge sitne predmete, poput kuglica, malih komadića hrane – kokice, grašak, borovnice i grožđe.

Članovi jednog istraživački tima su 2018. godine progutali LEGO kockicu kako bi proverili koliko vremena joj treba da prođe kroz digestivni trakt, u pokušaju da smire zabirnute roditelje.