(VIDEO) Kolinda pozvala birače da na izborima zaokruže broj 1. Ona je broj 2

0
Foto: Profimedia

Danas je na televiziji N1 trebalo da bude održano suočavanje predsedničkih kandidata u Hrvatskoj. Zoran Milanović se nije pojavio, ali se pojavila Kolinda Grabar-Kitaroviić, pa su pitanja postavljena samo njoj. 

Za kraj se aktuelna predsednica Hrvatske obratila biračima. 

Ona ih je pozvala da glasaju na izborima i zaokruže kandidata pod brojem 1. Međutim, kandidat pod brojem jedan je Zoran Milanović, a ona kandidat broj dva na izborima u drugom krugu.

“Dragi birači, pozivam vas da izađete na izbore 5. siječnja i date glas za Hrvatsku koja nastavlja proces rasta i razvoja, za Hrvatsku koja zna i može bolje, Hrvatsku koja je ponosna na svoje vrijednosti, koja ne osjeća kompleks manje vrijednosti u svijetu, nego je ravnopravan sugovornik. Pozivam vas da na listiću zaokružite broj 1, Kolinda Grabar-Kitarović”, poručila je predsednica Hrvatske biračima, prenosi Index.hr.

Kada se slažu glasački listići za drugi krug izbora, kandidati se ne ređaju po abecednom redu, nego se redosled određuje na osnovu broja glasova koje su dobili u prvom krugu. Budući da je Milanović osvojio najviše glasova u prvom krugu, on je taj koji je kandidat broj 1 u drugom krugu.