Koliko ima Crnogoraca u Srbiji? Crnogorska partija formirala radno telo zbog predstojećeg popisa

3
Foto: Profimedia

Crnogorska partija obrazovala je radno telo za sprovodjenje aktivnosti uoči popisa stanovništva u Srbiji koji je planiran za narednu godinu, s ciljem da se crnogorska zajednica motiviše za važnost odgovora na pitanja o identitetu.

“Pored izrade strategije i akcionog plana, delokrug radnog tela je saradnja sa udruženjima i istaknutim pojedincima u cilju zajedničkog angažovanja u edukaciji i motivaciji crnogorske zajednice u Srbiji o važnosti odgovora na identitetska pitanja u upitniku popisa stanovništva”, navodi se u saopštenju za javnost.

Radno telo se sastoji od devet članova biranih po teritorijalnom principu, a za rukovodioca je imenovan Dušan Žugić.

Crnogorska partija, sa sedištem u Novom Sadu, jedina je politička organizacija koja zastupa interese crnogorske nacionalne zajednice u Srbiji.

(Beta)

https://dev.nedeljnik.rs/vladalo-je-predubedenje-da-sam-ja-tvorac-crnogorske-nacije-i-titu-sam-rekao-crnogorci-jesu-srbi-a-on-mi-je-odgovorio-dobro-ali-nama-sada-treba-republika/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2bQLrev3LJDlqJP5TuDTJsXCcRPbMOLQMsXtrIkxUA3G8DJGlSLNI8PXI#Echobox=1595149895

3 KOMENTARA

  1. Sama partije je takva kad u mestu odakle je predaednik imaju 60glasova.napravijo od partije clanove porodice.Zugic krivicno osudjivan za placke a govori ko bugarin.e kuku Crnogorcima

Comments are closed.