“Ko veruje Vučiću i Maji Gojković, neka ide na izbore…”: Boško Obradović posle zaključaka evroparlamentaraca

0
Foto: Tanjug

“Ko veruje Aleksandru Vučiću i Maji Gojković – neka ide na izbore”, saopštio je predsednik pokreta Dveri Boško Obradović i poručio da je, što se tiče Dveri i Saveza za Srbiju, a on veruje i svih pravih opozicionara u Srbiji, bojkot jedini odgovor na “farsu od pregovora u Sklupštini Srbije”, preneo je N1.

Obradović je u saopštenju naveo da ne može da veruje da postoje “kolege iz opozicije” koje na reč veruju predsedniku Aleksandru Vučiću i predsednici Skupštine Maji Gojković da će poboljšati izborne uslove do proleća sledeće godine.

“Ko može posle svega da veruje Maji Gojković na ‘lepe oči’? Nakon odlaska delegacije Evropskog parlamenta, ko garantuje sprovođenje bilo kakvog dogovora između vlasti i opozicije”, upitao je Obradović u saopštenju.

On pita i šta ako umesto Olivere Zekić SNS u REM izabere Dragana J. Vučićevića ili Željka Mitrovića, ako u Nadzorni odbor Narodne skupštine stavi Marijana Rističevića i Marka Atlagića.

“Da li će to biti ti ‘poboljšani izborni uslovi'”, dodao je Obradović.

Kada je u pitanju najava da izbori neće biti održani u martu, lider Dveri  kaže da su oni u zakonskom roku mogli biti održani jedino u aprilu i da su “pomereni” za isti taj april.

“Šta su garancije da će se bilo šta promeniti po pitanju funkcionerske kampanje i pritisaka na birače, a posebno – šta će se i kada promeniti na RTS, RTV i drugim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, i ko to i kako garantuje i kontroliše”, naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima, bojkot će biti svojevrsno čistilište ko je na kojoj strani i to će biti veoma lekovito za Srbiju.