Ko još želi da pije iz slamčice od špageta? Pa, Italijani, ali samo za hladna pića

2
Foto: Profimedia

Neki italijanski barovi odlučili su da u potpunosti izbace plastične i papirne slamčice iz upotrebe i zamene ih slamčicama od testenine. Ali, sada se nameće pitanje da li će i plastične čaše zameniti, da bi postali više “eko-frendli”, prenosi N1 pisanje sajta 9gag.

Postoji kompanija pod nazivom “Stroodles” koja prodaje slamčice od testenine. Napravljene su od brašna i vode i 100 odsto su veganske i biorazgradive, ali nisu prikladne za osobe s intolerancijom na gluten.

Kako navodi kompanija, slamčice imaju “rok trajanja” od sat vremena, nemaju ukus i mogu da se koriste kao đubrivo posle upotrebe.

“Ove slamčice možete da koristite i spavate bez griže savesti. S obzirom na to da se radi o hrani, one se razgrađuju preko noći bez ikakvog problema, za razliku od papirnih slamčica kojima treba 30 do 60 dana da se ragrade. Kao i sa svim slamčicama, nije preporučljivo konzumirati vruća pića. Slamčice su namenjene za hladna pića, osim ako ne želite supu s rezancima”, rekao je portparol kompanije.

2 KOMENTARA

  1. Taman kad sam shvatio da se debljam i zato jer sažaljevam hranu shvatio sam i da, zbog ekoloških poremećaja, nije preporučivo da objašnjavate onima koji žele da smršaju da ne trebaju da sažaljevaju hranu, i jedu iz sažaljenja jer brinu o tome da će biti bačena, .

Comments are closed.