Ko je srušio berbernicu u Novom Pazaru? Vlasnik kaže da je Islamska zajednica u Srbiji…

0
Profimedia

Berbernica u Prvomajskoj ulici u Novom Pazaru, u blizini Arap džamije, srušena je tokom noći, a vlasnik Ramiz Dugopoljac izjavio je radiju Sto plus da je porušena bagerom, po nalogu, kako tvrdi, čelnika Islamske zajednice (IZ)u Srbiji.

On je kazao da je lokal porušen oko četiri sata ujutru, a da ga je o tome obavestila policija i pozvala da hitno dodje.

“Od svoje 15 godine radim kao berberin, otac i deda su bili berberi, to nam je porodična tradicija, a meni jedini izvor prihoda. Gotovo 45 godina sam radio bez ikakvih problema, ali su u poslednje vreme počeli pritisci i pretnje ljudi iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji da se iselim iz lokala. Sve to sam uredno prijavljivao policiji”, rekao je Dugopoljac.

On je istakao da je objekat u vlasništvu porodice Dugopoljac od 1970. godine, kada ga je kupio njegov otac, da se sada vodi na njega i da on redovno plaća porez i ostale dažbine.

Medjutim, Dugopoljac dodaje da IZ u Srbiji pokušava da ospori vlasništvo nad tim lokalom i da je zbog toga pokrenut sudski postupak.

“U toku je postupak, dostavio sam sva neophodna dokumenta, ugovore kojim se dokazuje da sam ja vlasnik lokala. Čekao sam da sud donese presudu, ali su oni očigledno znali da ne mogu pobediti na sudu pa su rešili na ovaj način da otmu ono što je moj otac časno i pošteno kupio. Neću im to dozvoliti, ni ja, ni moja deca, borićemo se”, poručio je Dugopoljac.

Predstavnici Islamske zajednice u Srbiji nisu želeli da daju izjave, a u telefonskom razgovoru su poručili da nisu ništa čuli o rušenju objekta, niti o optužbama porodice Dugopoljac.

Policija je obavila uvidjaj na licu mesta, ali se nije oglasila.

(Beta)