Ko je od glumaca u “Igri prestola” najviše zaradio: Ne, nije Deneris, nije čak ni Džon Snou

1
Foto Profimedia

“Igra prestola” je jedna od najskupljih serija poslednjih godina. Sada je izašao i spisak najplaćenijih glumaca, koji je objavio sajt Bright side. Lista je mnoge iznenadila, a pokazuje da su izgleda zaista, Lanisteri najbolje plaćeni i da najplaćeniji nisu oni glumci za koje bi prvo pomislili.

Najviše novca u seriji i to 16 miliona dolara zaradio je Nikolaj Koster Valdau, koji u seriji tumači lik Džejmija Lanistera. Samo milion manje, tačnije 15 miliona dolara, zaradio je njegov brat u seriji Tirion, odnosno glumac Piter Dinklidž.

Iza njih je Emilija Klark sa zarađenih 13 miliona dolara, koja u seriji igra Deneris Targerijen. Kit Harington (Džon Snežni) zaradio je 12 miliona dolara.

Sledeća po zaradi je Lena Hidi, koja igra Sersei Lanister, Tirionovu sestru i bliznakinju Džejmija Lanistera. Ona je zaradila devet miliona dolara.

Po šest miliona zaradili su Sandor Klegejn – Pas (Rori Meken), Sansa (Sofi Tarner), Arja (Mejsi Vilijams) i Mardžeri Tajrel (Natali Dormer).

Ajzak Hempsted Vrajt, koji igra Brena Starka, zaradio je četiri miliona dolara, a Ijan Glen (Džora Mormont) milion manje.

Brijena Tart, koju je igrala Gvendolin Kristi, zaradila je tri milona dolara.

Milion manje zaradio je Konlet Hil, tajanstveni Varis. Alfi Alen, koji je tumačio lik Teona Grejdžoja, takođe je zaradio milion dolara, a Natali Emanuel (Misandei) milion dolara.

1 KOMENTAR

Comments are closed.