Ko bi Vučiću mogao da izađe na crtu 2022. godine? I zašto se u odgovoru na ovo pitanje uvek dođe do Vojislava Koštunice (ne, to ne znači da se on vraća u politiku…) – Čitajte u novom Nedeljniku

4
Profimedia

Ako negde srpska opozicija posle ovih izbora može da traži razloge za optimizam, onda je to u činjenici da u goroj poziciji od ove sadašnje ne može da bude. Niti može da ima manje vlasti, niti može da bude razjedinjenija – tako da građenje političke borbe “od nule” više nije pitanje izbora, koliko neminovnost. Takozvana bojkot opozicija je uverena da će im bojkot dati polaznu osnovu da se izgradi strategija za borbu protiv Vučićevog režima, ali ključni cilj uopšte nije tako daleko. Šta srpska opozicija može da učini da predsednički izbori 2022. godine ne budu još jedna prilika da Aleksandar Vučić obara statističke rekorde, a da Srbija ne bude ni trunku bliže stvaranju demokratske atmosfere?

Postoji nekoliko scenarija koji bi mogli da iznedre kandidata sposobnog da predsedničke izbore 2022. godine učini iole neizvesnim, samim tim i demokratičnijim, ali priča se uvek nekako završi na Vojislavu Koštunici. Ne, to ne znači da bi Koštunica mogao da se vrati u politiku, već da nas svako dublje promišljanje o izboru kandidata neizostavno vodi u 2000. i model izbora zajedničkog opozicionog kandidata čije “autorstvo” se pripisuje Zoranu Đinđiću. Da li je bilo šta od toga primenjivo danas?

U novom Nedeljniku prošli smo kroz sve opcije izbora opozicionog kandidata za izbore 2022. godine…

OPŠIRNIJE ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 2. JULA, DIGITALNO IZDANJE JE DOSTUPNO NA NSTORE.RS.

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Poklon edicija “Velike biografije” nastavlja se i u julu.

NAJBOLJE KNJIGE ZA OVO LETO

Poklon edicija “Velike biografije” uz Nedeljnik se nastavlja i u julu sa tri nove hit knjige, o najkontroverznijem srpskom špijunu Dušku Popovu, uz novi Nedeljnik od 2. jula, knjigu o najkontroverznijem srpskom mangupu Stevici Markoviću čitaoci će na poklon dobiti uz Nedeljnik od 9. jula, a knjiga o najokontroverznijem srpskom policajcu Dragom Jovanoviću dobijaće se uz Nedeljnik od 16. jula.

4 KOMENTARA

  1. Војислав Др. Коштуница је једино оличење политичке принципијелности, у новијој историји Србије. Такође, неукаљан аферама, криминалом, … и свиме ониме чиме су сви пре, а и после њега, користили политичку функцију. Како у политици, тако и у приватном животу. И када год се покрене дискусија о антиподу локалном кабадахије (који год био, тренутно) на власти, наравно да исплива он. Стога, по тим елементима, он би свакако био пожељан кандидат и да би на тој основи могао да окупи већи број бирача, али су то Срби небројено пута показали, да они то неће. Шта хоће, па ево, ваљда сада у томе живимо, са никад више изборних гласова.

    • MA DOSTA STO JE PUSTIO ONOLIKE SIPTARE IZ ZATVORA A MEDJU NJIMA I ZLOCINCE.JEL TREBA DA MISLIMO DALI BI OPET TAKO.COVEK JE ZA NEKA DRUGA VREMENA.DOBRO MU JE TAMO GDE JE.

      • Он је потписао амнестију за 229 затвореника и међу њима није било злочинаца. 16 осуђених за општи криминал и остали за удруживање ради непријатељске делатности или оружану побуну. Злочинце су пуштали неки други.

Comments are closed.