„Klinička slika pacijenata neuporedivo teža nego u prva dva talasa, lečenje traje u proseku 12 dana…“

0
Ilustracija: Profimedia

Pomoćnik direktora u KBC „Dr Dragiša Mišović“ dr Predrag Savić rekao je da je trenutno „na lečenju od kovida 356 pacijenata i da su svi kapaciteti su popunjeni“.

„Izuzetno je teška situacija u bolnici, sva mesta su popunjena. Klinička slika pacijenata koji su trenutno kod nas na lečenju je neuporedivo teža nego kod pacijenata koji su bili u prethodna dva talasa, tako da sada i bolničko lečenje duže traje“, rekao je Savić za Tanjug, a prenosi RTS.

Rekao je da su 83 pacijenta u jedinici intenzivne nege, da je 21 intubiran i na respiratoru, a da su ostali na visokim protocima kiseonika.

Navodi da pacijenti oboleli od kovida u proseku ostaju na lečenju oko 12 dana, a da pacijenti koji su bili intubirani ostaju i duže od mesec dana.

U „Mišoviću“ se leče i deca zaražena koronavirusom, trenutno je u bolnici dvadeset četvoro dece, sa 17 pratilaca.

„Sva deca su sa lakšom kliničkom slikom. Kovid-19 kod dece uglavnom prati visoka temperatura i najblaže upale pluće“, naveo je on.

Kaže da je od 1.222 zaposlena u KBC „Dr Dragiša Mišović“ koronavirusom zaraženo sedamdeset dvoje lekara, sestara, tehničara, zaposlenih u tehničkoj službi.