KK Partizan: Želeli smo kraj na terenu, a kad ga već nema da se trenutni plasman proglasi konačnim

0
Foto Profimedia

Košarkaški klub Partizan oglasio se povodom odluke ABA lige da se proglasi kraj sezone bez šampiona i istakao da su se sve vreme zalagali za zavvršetak sezone, prenosi N1.

Sezona 2019/20 regionalnog takmičenja je u sredu zvanično otkazana, posle više od dva meseca pauze izazvane pandemijom koronavirusa. U trenutku prekida, Partizan je bio na sigurnom putu da obezbedi prvo mesto pred plej-of, a odluka ABA lige usledila nakon što je prethodno otkazana sezona u Evroligi, kao i Evrokupu, u kojem je Partizan stigao do četvrtfinala.

“Glasovima većine klubova, odlučeno je da se šamponat ne nastavi, a da se ostvareni rezultati ne vrednuju, odnosno da se sezona otkaže, čime je regionalna liga ostala bez prvaka u sada već završenoj sezoni”, piše u saopštenju.

“KK Partizan NIS je na Skupštini ostao dosledan svojim ranije izrečenim stavovima i želji da se liga završi na terenu. Takođe, Partizan NIS se zalagao da se trenutni plasman na tabeli proglasi konačnim, uzimajući u obzir da je odigrano 21 prvenstveno kolo od mogućih 22, bez plej-ofa, ali je većina klubova bila za opciju da se sezona otkaže”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da su se predstavnici Partizana, kada je doneta i konačna odluka da se sezona ne nastavi, zalagali da niko ne ispadne iz lige, a da se takmičenje proširi na 14 ekipa, uz promociju dve prvoplasirane ekipe iz ABA 2 lige.

Košarkaški klub Partizan NIS je za 4. jun zakazao konferenciju za medije o svojim planovima za narednu sezonu.