Kineski medicinski stručnjaci krenuli u Srbiju

0
Foto: CRI

Tim medicinara sastavljen od šest članova iz kineske južne provincije Guangdung krenuo je danas iz Guangdžoua, glavnog grada Guangdunga, u pomoć Srbiji u borbi protiv epidemije koronavirusa, preneo je CRI.

Članovi tima su iz Centra za prevenciju i kontrolu epidemije provincije Guangdung, Narodne bolnice provincije Guangdung i Prve, kao i Treće bolnice univerziteta Sun Jat-sen čija specijalnost se odnosi na terapiju zaraznih bolesti, respiratorne i kritične bolesti, infekcije kao i psihička oboljenja.

Medicinari su izjavili da će naučnim znanjem pomagati Srbiji u borbi protiv epidemije Kovida-19 i da će dati sve od sebe kako bi uspešno završili misiju.

“Naš glavni zadatak je da sa svojim kolegama u Srbiji podelimo iskustvo Kine stečeno u borbi protiv virusa, uključujući mere koje je naša provincija preduzela u terapiji pacijenata i dijagnostici kao i izolaciji sumnjivih slučajeva na virus korona”, rekao je šef tima Peng Džićijang, zamenik direktora odeljenja za prevenciju i kontrolu zaraznih bolesti Centra za kontrolu epidemije provincije Guangdung.

Sa njima će u međuvremenu biti poslata i materijalna pomoć Srbiji poput zaštitne odeće, hirurških maski, zaštitnih naočara, rukavica kao i ostalih predmeta.