Kina poziva Bajdenovu administraciju da pokloni pažnju saradnji

0
Foto: CRI

Visoki kineski diplomata Jang Điječi danas je pozvao Bajdenovu administraciju da pokloni pažnju saradnji i da upravlja nesuglasicama u bilateralnim odnosima, kako bi se bilateralni odnosi vratili na put zdravog i stabilnog razvoja.

Jang, član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), danas je u video razgovoru sa članovima Nacionalne komisije za američko-kineske odnose izjavio da se trenutno bilateralni odnosi nalaze u „presudnom trenutku, i da se suočavaju sa novim prilikama i izazovima“.

Povratak kinesko-američkih odnosa na konstruktivan put razvoja i uspostavljanje interaktivnog modela između dve velike zemlje, koji se usredsređuje na mirnu koegzistenciju su važan zadatak za Kinu i SAD, rekao je Jang.

„Verujem da je to u skladu sa očekivanjem zemalja međunarodne zajednice“, rekao je Jang, koji je takođe direktor Komisije spoljnih poslova pri Centralnom komitetu.

Kina se nada da će nova američka administracija odgovoriti na želju dvaju naroda i istorijske tendencije, dodao je Jang.