Kina gradi veliki centar za karantin zbog novog žarišta koronavirusa: Za dvanaest dana izgrađeno više od 4.000 soba…

0
Zhou Yuan / Xinhua News / Profimedia

(Beta) – Veliki centar za karantin sa više od 4.000 soba gradi se u severnoj Kini zbog žarišta zaraze kovid-19 u Šinđiadžuangu, gradu od više od 10 miliona stanovnika u provinciji Hebej.

Satelitski snimci Evropske svemirske agencije pokazuju ogromne promene u poslednjih deset dana na prostoru gde je bila samo ravna površina pre nego što je počela gradnja 13. januara.

Vide se redovi montažnih kuća. Zvanični list Pipls dejli (People’s Daily) prenosi da je 600 soba bilo spremno do 19. januara i još 3.600 će biti dodato do završetka izgradnje.

Građevinski radnici i materijal poslati su iz cele zemlje da se pomogne u izgradnji centra, javili su državni mediji. To je uobičajena praksa u Kini da se mobilizuju resursi iz cele zemlje u borbi protiv katastrofa i drugih kriza.

Prošle godine dve bolnice izgrađene su za nekoliko dana radi lečenja pacijenata od kovid-19 iz Vuhana, gde je koronavirus prvo primećen.

Kina je u velikoj meri suzbila domaće širenje virusa ali se bori protiv novih žarišta ove zime na hladnom severu.

Nacionalna zdravstvena komisija saopštila je danas da je zabeleženo 145 novih slučajeva zaraze u poslednja 24 časa, uključujući 11 u provinciji Hebei.

Centar za karantin treba da primi osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim od korona virusa. Svaka soba, namenjena za po jednu osobu, velika je 18 kvadratnih metara, i opremljena je posteljinom, stolom, klima uređajem, televizijom i vajfajem, prenosi Čajna njus servis.

Nalazi se u okrugu Džengding, predgrađu Šidžiandžuanga. Taj grad koji je glavni grad provincije Hebei, nalazi se oko 260 kilometara jugozapadno od Pekinga.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ