Kim Džong Un o raketnim probama: “Neprijatelj nastavlja da priča o dijalogu, ali nemamo o čemu da razgovaramo”

0
EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL

Lider Severne Koreje Kim Džong Un nadgledao je i rukovodio vežbom jedinica za taktičke nuklearne operacije, koje su održane kao odgovor na velike mornaričke vežbe Južne Koreje i SAD, saopštila je KCNA.

Severna Koreja je u prethodne dve nedelje održavala vežbe jedinica za taktičke nuklearne operacije, javila je agencija KCNA.

U operacije su bile uključene i balističke rakete sa lažnim nuklearnim bojevim glavama, a vojska je važbala gađanje neprijateljskih aerodroma i ključnih luka.

“Iako neprijatelj nastavlja da priča o dijalogu i pregovorima, nemamo o čemu da razgovaramo niti osećamo potrebu da to učinimo”, poručio je Kim Džong Un, prenosi RTS.

KCNA je saopštila da je vladajuća Radnička partija Severne Koreje odlučila da sprovede vežbe kao odgovor na veliku mobilizaciju pomorskih snaga SAD i Južne Koreje, uključujući i nosač aviona “Ronald Regan” i podmornicu na nuklearni pogon.

Severna Koreja ispalila je dve balističke rakete u nedelju, što je bilo sedmo lansiranje od 25. septembra, saopštili su zvaničnici u Seulu i Tokiju.