“Kazinsa sam morao da bijem, ali da niko ne vidi”; “Grin mi je poručio da će da se dere na mene čim primim loptu”; Stef Kari mi je rekao: “Polako mali…”

0

Naš mladi košarkaš Alen Smailagić, koji je ispod radara, preko “G lige”, razvojnog takmičenja za NBA klubove, i ovogodišnjeg drafta dospeo u “dinastiju” Golden Stejt Voriorsa, još nije svestan šta mu se dešava.

“Još mi se sve okreće i nisam svestan svega. Očekujem da dobijem neku minutažu, da pokažem da tu pripadam, pa tokom godine da rastem. Golden Stejt je svoju dinastiju izgradio dobrim odabirima na draftu, mnogo pikova druge runde se tu dobro pokazalo”, rekao je Smailagić za Večernje novosti

On je rekao da je na njega – a prošlu godinu je proveo u filijali Golden Stejt Voriorsa – najjači utisak ostavio Stef Kari.

“Nakon jedne utakmice koju sam presedeo, Stef Kari mi je prišao. Bio sam oduševljen. Čovek koji je milioner, NBA zvezda i koji uopšte nije imao razloga da priča sa mnom mi se obratio. Ja sam bio u bedaku što nisam igrao, međutim, on mi je rekao: ‘Mali, polako, imaš 18 godina, ne moraš nigde da žuriš. Ja sam bio na koledžu u tvojim godinama.’ Meni je to mnogo prijalo i dalo snagu da nastavim dalje, nije morao ništa da kaže, a dečko je prišao i pričao sa mnom kao da mi je brat rođeni”, ispričao je Alen.

Zanimljivo je bilo u duelima sa Demarkusom Kazinsom.

“Malo sam se pokačio sa Kazinsom na jednom treningu. Rekao mi je da mu se sviđa što sam borben, ali da ću, ako ga udarim još jednom, videti šta će se desiti. Nisam znao šta da radim, mnogo je jači od mene, morao sam da ga bijem ali da niko ne vidi”, rekao je.

A o iskustvima sa Drejmondom Grinom koji je zadužen da prgavošću nervira protivnike, Smailagić je ispričao:

“On je neverovatan. Meni je odmah rekao da se ne uplašim kad mi priđe i da će da se dere na mene čim dobijem loptu. Jedva čekam da odem tamo…”