Kapetan Tom Mur (100) koji je proletos sakupljao pomoć za zdravstvo u borbi protiv kovid-19 preminuo od posledica korone

0
Foto: Profimedia

Kapetan Tom Mur (100), britanski vojni veteran i čovek koji je prikupio skoro 39 miliona funti za pomoć zdravstvenom sistemu tokom prvog talasa koronavirusa preminuo je od posledica koronavirusa, prenosi Gardijan.

U nedelju je saopšteno da je Mur primljen u bolnicu nakon pozitivnog testa na kovid-19. Njegova ćerka Hana Ingram Mur je rekla da je u prethodnih nekoliko nedelja lečen zbog upale pluća, a da je zatim testiran pozitivno na koronu.

“S velikom tugom vas obaveštavamo da je naš dragi otac preminuo. Zahvalni smo što smo bili sa njim tokom njegovih poslednjih sati života. Pričali smo sa njim i prisećali se anegdota iz detinjstva”, izjavile su ćerke preminulog kapetana.

Portparol Murove porodice je izjavio da Tom nije primio vakcinu protiv kovid-19 zbog lekova koje je uzimao protiv upale pluća.

Podsetimo, Mur je osvojio srca celog sveta kada je uoči 100. rođendana obišao 100 krugova oko svog dvorišta i tako prikupio sredstva za pomoć preopterećenom zdravstvenom sistemu.