“Kao košarkaš Srbije uvek si pod pritiskom istorije…”: Šta je Kalinić rekao dva dana pre nego što je saznao da ga nema na spisku za Mundobasket

3
Profimedia

Širi spisak selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Saše Đorđević za Mundobasket u Kini iznenadio je mnoge pošto na njemu nema dvojice košarkaša – Nemanje Nedovića i Nikole Kalinića. 

 Povrede su prvo što pada na um, ali njih dvojica su koliko je poznato sanirali povrede, a na spisku su i Milan Mačvan i Ognjen Kuzmić koji gotovo godinu dana nisu igrali zbog težih povreda.

Bilo je, naravno, i navijačkih objašnjenja – trener partizanovac ne vodi dvojicu bivših igrača Zvezde…

 Povrede su prvo što pada na um, ali njih dvojica su koliko je poznato sanirali povrede, a na spisku su i Milan Mačvan i Ognjen Kuzmić koji gotovo godinu dana nisu igrali zbog težih povreda.

Bilo je, naravno, i navijačkih objašnjenja – trener partizanovac ne vodi dvojicu bivših igrača Zvezde (što je ipak teško odbranjiva teza).

U spekulacijama nije zaobiđen ni politički faktor – izjave Nikole Kalinića o kosovskoj realnosti zbog kojih je postao prilično i najblaže rečeno neomiljen među ekstremnim navijačima.

Nedović se oglasio preko društvenih mreža, a Kalinić nije želeo da komentariše odluku selekotra.

Tim pre na aktuelnosti – i kao ilustracija da je ovog momka zatekla vest da neće biti u reprezentaciji – dobija njegova izjava za serijal “Zlatni momci” koji se sprema ovog leta. Reč je o šest jednosatnih epizoda kroz koje će se prenositi nepoznati detalji iz pohoda pet različitih generacija na svetsko zlato (1970, 1978, 1990, 1998 i 2002. godine), kao i o novoj generaciji koja grabi ka svetskim vrhovima.  

Kako su nam u produkciji rekli, Kalinić je u subotu, samo dva dana pre nego što će saznati da ga nema na spisku, govorio za ovaj serijal.

“Kao košarkaš Srbije uvek si pod lupom i pritiskom istorije. Pod pritiskom si ljudi, momaka koji su pre tebe igrali, koji su davali sve od sebe, postigli neviđene uspehe i koji su obradovali naciju toliko puta da imaš i ti obavezu da bar pokušaš da doprineseš samim tim”, rekao je Kalinić, koji je sa “orlovima” osvojio srebro na Svetskom prvenstvu 2014 i Olimpijskim igrama 2016.

3 KOMENTARA

  1. Steta da takav igrac a sada trener pocine da pilicari tj kao da radi na kvantas. Alo zaboravio si da si trener Srbije. uzas nasta ljudi padaju!

  2. Milan Macvan vise od godinu dana ne igra, razumem sve, ali godinu dana igrac bez lopte nije za reprezentaciju. Za to vreme Kalinic je jedan od nosioca igre Fenera i jedan od najboljih igraca odbrane u Evropi. Pametnom dovoljno!

    • Pre Djordjevica bili kanta za nakantavanje, sa njim vicesampioni sveta, evrope i OI.
      Toliko !

Comments are closed.