“Kao gradonačelnik i lekar apelujem na građane da ne veruju naučno nepotkrepljenim informacijama o pandemiji…”

0
Printscreen/YouTube/RTV MAG

(Beta) – Gradonačelnik Zoran Radojičić je na svojim nalozima na društvenim mrežama objavio da su u Beogradu, u subotu, 10. aprila, vakscinisane 10.443 osobe, od kojih 8.662 prvi put, a 1.781 je revakcinisan.

“Beograđane već nekoliko dana, svakog jutra, obaveštavam o broju dnevno aplikovanih doza, broju i procentu ukupno revakcinisanih, onih koji su primili samo prvu dozu i ukupno aplikovanih doza za prethodni dan. Takođe, objavljivaću i presek podataka na nedeljnom nivou”, rekao je danas Radojičić, preneo je Beoinfo.

Prema do sada dostavljenim podacima, tokom ove nedelje je upotrebljeno ukupno 82.777 doza vakcine, odnosno od ponedeljka, pa zaključno sa subotom, po prvi put se vakcinisalo 59.748 građana Beograda, dok je drugu dozu vakcine primilo 23.029.

Na svojoj Fejsbuk stranici i Instagram profilu gradonačelnik i kroz video sadržaje pojašnjava nedoumice u vezi sa vakcinacijom.

“Na ovaj način, kao gradonačelnik, ali i kao lekar, želim da skrenem pažnju da se ne sme verovati naučno nepotkrepljenim informacijama o pandemiji. Naročito mi je drago što putem društvenih mreža mogu direktno da odgovorim na pitanja o vakcinaciji i zaštiti od virusa korona. Ovakvu vrstu dijaloga želim dodatno da podstaknem pozivom sugrađanima da mi se obrate”, poručio je  Radojičić.

Zaključno sa jučerašnjim danom, u Beogradu je ukupno vakcinisano 528.834 ljudi (36,7 odsto), od čega je revakcinisano 355.850, dok je prvu dozu primilo 172.984.