Kako je u Srbiji dočekana nova 2021. godina: Dnevne žurke, večernje nezadovoljstvo i spontana okupljanja na trgovima uz trubače

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

Kada je Krizni štab odlučio da uvede nove mere za praznike, cilj je bio da se spreče okupljanja i masovne proslave. Naglasili su epidemiolozi i imunolozi koje viđamo češće nego što bismo voleli mi i češće nego što bi voleli oni, da bi nedisciplina za proslavu Nove godine mogla da nas košta.

Tako je uvedena mera da kafići i restorani rade do 18 časova, a veliki broj ugostitelja je organizovao dnevne žurke. Time je do besmisla dovedeno skraćivanje radnog vremena i one već izlizane fore da korona radi od 23 časa, od 20 časova, od pet popodne…

Dnevnih žurki je bilo u svim gradovima, iz kafića širom prestonice odjekivala je muzika, a nakon što su žurke završene, građani su bili u prilici da se vrate u svoje domove, ili ostanu na ulici.

Među njima je bilo i nezadovoljnih, a to je u Nišu zabeležila i kamera.

Reporter N1 Milan Stojanović uključio se u program iz Kazandžijskog sokačeta u Nišu neposredno nakon što je Komunalna milicija rasturila žurku u jednom lokalu. Gosti rasturene žurke iskoristili su prisustvo kamere N1 da iskažu svoje nezadovoljstvo.

Juče je gradonačelnik Beograda najavio da će sa insepkcijom i komunalnom milicijom pročešljati Beograd.

Iako su ugostiteljski objekti zatvoreni u 18 sati, veliki broj Beograđana šetao je centrom grada, a najviše ljudi bilo je u ulici Kneza Mihaila i na Kalemegdanu.

Na Trgu Republike u Beogradu nekoliko desetina građana dočekalo je Novu godinu, a nekoliko minuta nakon ponoći građanima su se pridružili trubači. Okupljeni na Trgu Republike dočekali su ponoć uz petarde i poneki vatromet.

Skadarska ulica, gde se tradicionalno okuplja veliki broj građana u novogodišnjoj noći, ove godine je zbog pandemije koronavirusa bila sasvim pusta.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštio je da su patrole komunalne milicije od 18 sati obišle više od 400 ugostiteljskih objekata i da su svi bili zatvoreni.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!