„Kako je prošla prva nedelje škole? Odmah smo otišli u karantin“: Virus se proširio u jednoj školi u SAD

0
Foto: Profimedia

Najmanje 260 učenika i osam nastavnika iz jednog školskog okruga u Atlanti, Džordžija, SAD, stavljeni su u karantin nakon što su se više učenika i nastavnika pozitivno testirali na COVID-19 tokom prve nedelje škole, objavio je CNN.

Školski okrug „Cherokee County“ izvestio je o pozitivnim slučajevima kod najmanje 11 učenika i dva člana školskog osoblja. Učenici i osoblje koji su bili izloženi pozitivnom slučaju smešteni su u karantin dve nedelje.

Učenici koji su sada u karantinu će dobijati instrukcije putem interneta dok su kod kuće, a škola se vratila u režim rada i učenja od kuće.

Iz škole su poručili da će preduzeti sve korake kako bi što transparentnije izveštavali o ukupnom broju pozitivnih slučajeva svake nedelje.

„Znamo da smo pod mikroskopom, jer nacionalni mediji prate ponovno otvaranje škola širom zemlje“, rekao je direktor škole. „Ali znajte da naše odluke nisu zasnovane na onome što ljudi u Njujorku ili Kanzasu misle, niti smo zabrinuti zbog ’imidža’. Fokusirano smo na to da učinimo ono najbolje za našu zajednicu“, dodao je on.