Kako je korona uticala na nas? FMK organizuje završnu online diskusiju „Mentalno zdravlje posle Korone“

0

Individualno i kolektivno mentalno zdravlje jedna je od ključnih društvenih tema nakon vanredne situacije prouzrokovane korona virusom. Predstavnici Departmana za psihologiju Fakulteta za medije i komunikacije prepoznali su potrebu za otvaranjem javne diskusije na ovu temu, a razgovor pod nazivom “Mentalno zdravlje posle Korone”, koji će se održati 06. juna u 19 časova, ujedno će i završiti ciklus online razgovora Fakulteta.

O faktorima rezilijentnosti i vulnerabilnosti kada je u pitanju mentalno zdravlje kako grupe tako i pojedinca, razgovaraće profesorke FMK Jelena Sladojević Matić, Mina Šoljaga, Nevena Čalovska Hercog i Jasna Milošević Đorđević, kao i gošća Ana Milošević, istraživačica iz oblasti neuronauka sa univerziteta Rockefeller (SAD). One će, uz pitanja publike govoriti o bliskosti, distanci, opreznosti, anksioznosti i neizvesnosti, o mentalnom zdravlju celokupnog društva tokom vanrednog stanja, kao i o izazovima sa kojima se susrećemo od perioda nastanka krize do momenta kada iz nje “izlazimo”.

Fakultet za medije i komunikacije poziva sve zainteresovane da razgovor prate uživo i postavljaju pitanja na zvaničnoj Facebook stranici Fakulteta (fmk.beograd).