Kako je Gvinet Paltrou bila ključ u rušenju Vajnstina: “Bila sam dete. Skamenila sam se”

0
Foto: Profimedia

Glumica Gvinet Paltrou izgleda da je bila ključ pada producenta Harvija Vajnstina, piše Gardijan.

Prema tvrdnjama autora teksta u Njujork tajmsu, Džodi Kantor i Megan Tvohi, koji je pokrenuo lavinu otkrića o predatorskom ponašanju Vajnstina, Gvinet je bila uplašena da javno izađe i optuži ga, ali je bila ključni izvor, i dovoljno rano je to uradila, da pomogne u otkrivanju celog slučaja i pokušaja da podstakne druge glumice da progovore.

“Gvinet je zapravo bila jedna od prvih ljudi koji su odgovorili na p oziv i posvetila se da nam pomogne da istražimo čak i kad se ranije Harvi Vajnstin pojavio na zabavi u njenoj kući, a ona bila prinuđena da se krije u kupatilu (dok je pričala s reporterima).”

Paltrova je glumila u mnogim filmovima koje je Vajnstin producirao, uključujući i “Zaljubljenog Šekspira” za kojeg je nagrađena Oskarom, priznala je autorima da ju je seksualno uznemiravao.

“Bila sam dete”, rekla je. “Bila sam skamenjena”. U to vreme je bila u vezi sa Bredom Pitom, koji, kada je saznao, nije izdržao i zapretio je Vajnstinu.

“Mislila sam da će me otpustiti.”

S druge strane, Vajnstin tvrdi da ona nije morala da radi sa njim jer je njen otac vrhunski producent, majka čuvena glumica, kum joj je Stiven Spilberg. On je dodao da je Gvinet “želela” da sarađuje s njim i da je osvajala nagrade zbog toga, postajući “najplaćenija glumica skoro deceniju, s Vajnstinom…”